IOT:LLA TYÖHYVINVOINTIA

Marjo Pulkkinen

Analytiikkaan erikoistunut asiantuntijayritys Avarea Oy on käynnistänyt kuuden kuukauden pilottiohjelman, jossa haetaan IoT:n ja data-analytiikan avulla ratkaisuja työhyvinvoinnin kehittämiseen sekä mahdollisuuksiin ennakoida työkyvyn heikkenemiseen vaikuttavia riskejä. Tavoitteena on parantaa yksilöllistä hyvinvointia, työssä jaksamista ja työssä viihtymistä sekä tukea työn sujuvuutta. Ohjelmassa tutkitaan myös, onko työntekijöiden hyvinvoinnilla ja fyysisellä aktiivisuudella vaikutusta yrityksen kannattavuuteen ja tulokseen.

Pilotissa Avarea analysoi hyvinvointirannekkeiden tuottamaa dataa, johon yhdistetään mm. työeläkeyhtiön hyvinvointisovelluksen tuottamaa tietoa. Muina tiedonlähteinä käytetään benchmarkdataa eri ikäluokkien terveydestä, liikuntatottumuksista ja työhyvinvoinnista, työtyytyväisyyskyselyjä sekä yrityksen sisäistä dataa ja avoimista lähteistä saatua dataa. Pilottiin osallistuu lähes koko Avarean henkilökunta.

Hankkeeseen osallistuu Avarean ohella Polar, suomalainen liikuntateknologiayritys, sekä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Paremman työelämän edelläkävijä. Yhtenä hankkeen tavoitteena on hahmottaa ekosysteemi, jossa eri sidosryhmät on tuotu yhteen kehittämään työhyvinvointia, uusia palveluita ja toimintamalleja.

Lisätietoja antaa

Avarea:
Toimitusjohtaja Päivi Karesjoki, paivi.karesjoki@avarea.fi
Ilmarinen:
Palvelujohtaja Mika Paananen, mika.paananen@ilmarinen.fi


Avarea Oy kehittää entistä parempaa data-analytiikkaa ja tarjoaa ratkaisuja asiakas- ja kannattavuustietojen ymmärtämiseen. Tavoitteena on auttaa asiakkaita tekemään parempia bisnespäätöksiä alati mullistuvassa ja muuttuvassa toimintaympäristössä. Vuonna 2009 perustettu Avarea on teknologiariippumaton asiantuntijayritys, jonka palveluksessa on yli 30 kokenutta ammattilaista.

Vuonna 1977 perustettu Polar Electro kehitti ensimmäisen langattoman sykemittarin. Siitä lähtien Polar on ollut johtava sykemittareiden ja urheiluinstrumenttien valmistaja ihmisen fysiologian ja suorituskyvyn syvällisen ymmärryksen ansiosta. Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys työllistää 1300 henkilöä, toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti.

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että lähes 900 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. 580 asiantuntijan voimin autamme asiakasyrityksiämme menestymään, työntekijöitä viihtymään työssään ja viettämään eläkepäiviään mahdollisimman hyväkuntoisina. Markkinaosuutemme on noin kolmannes ja eläkevastuita kattamassa meillä on yli 35 miljardin euron sijoitusomaisuus.