Avarea-Vivago-Esineiden-Internet

Terveydenhuollon Esineiden Internet (IoMT) & parempi maailma

Avarea Analytiikka, Avarea, Edistyksellinen analytiikka, Esineiden internet, IOT-analytiikka, Segmentointi

Esineiden internet (Internet of Things; tämän artikkelin ratkaisu kuuluu Internet of Medical Things (IoMT)-kategoriaan) tuo lukemattomasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia terveydenhuollon ja lääketieteen saralla. IoT luo ja tukee hyvinvointiamme.

Avarea ja Vivago ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka sisältönä on hyödyntää edistyksellistä analytiikkaa ja tuottaa Vivagon toimittamien hälytyslaitteiden ja rannekkeiden datasta liiketoimintaoivalluksia. Vivago kehittää älykkäitä turva- ja hyvinvointiratkaisuja ennakoivaan hoivaan. Tavoitteena on oikea hoiva, oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Ensimmäisessä vaiheessa yhdistämme tiedot Vivagon asiakkaiden käyttämästä rannekkeesta ja luomme kokonaisnäkymän asiakaskunnasta. Kokonaiskuvaa  jalostetaan klusteroinnilla samankaltaisten ryhmien löytämiseksi. Muodostettujen ryhmien sisällä asiakkaat käyttäytyvät samankaltaisesti. Hoiva- tai kuntoutusyksikkö voi suunnitella datapohjaisille asiakassegmenteille kohdennettuja hoito- ja palvelutoimenpiteitä, joiden vaikuttavuutta voidaan mitata. Asiakkaat saavat parempaa palvelua sekä kohdennetut toimenpiteet hoidon ja kuntoutuksen tueksi.

IoMT & sen hyödyt

Rannekeiden tuottama data mahdollistaa edistyneen analytiikan hyödyntämisen hoidon paremmassa kohdentamisessa. Kotihoidossa asiakkaan oikea-aikainen tukeminen ja kohdennetun palvelun tarjoaminen nostaa sekä asiakkaan elämänlaatua että palvelun tasoa. Laitteilla tuotetun datan potentiaali voisi jäädä hyödyntämättä ilman analytiikkaa – Yhteistyön kautta Avarean analytiikkakyvykyydet ovat mukana parantamassa asiakkaiden elämänlaatua ja hyvinvointia.

IoMT on käsite, joka kuvaa IoT-sovelluksia terveydenhuollon ja lääketieteen sektorilla. IoMT:n hyödyntämisessä on valtava potentiaali vanhenevan väestön hoitoon sekä vammaishoidon tarpeisiin. Sen avulla pystytään tuottamaan palveluita kustannustehokkaammin mutta kuitenkin parantaen palvelun laatua – palvelut voidaan kohdentaa oikea-aikaisesti ja kustomoidusti eri asiakaskohderyhmille. Terveydenhuolto ja lääketiede ovat ottaneet Esineiden Internetin käyttöönsä hiukan muita toimialoja hitaammin, mutta globaalisti sen hyödyntäminen lisääntyy voimakkaasti.

Lisätietoja

Avarean liiketoimintajohtaja Päivä Karesjoki esittelee konseptin tarinan tarkemmin Nordic IoT -tapahtumassa joka pidetään 16. – 20.4.2018 Helsingin Kattilahallissa.

Vivago toimittaa älykkäitä turva- ja hyvinvointiratkaisuja ennakoivaan vanhus- ja vammaishoitoon. Terveysteknologian edelläkävijänä Vivago varmistaa Euroopassa jo kymmenien tuhansien ihmisten turvallisuuden. Yrityksen tuotteet valmistetaan Suomessa. Lue lisää: www.vivago.fi

Katso alta asiantuntijamme Emilia Aspelinin & vivagon Arto Mikkolan esitys sekä ensimmäiseksi mainitun haastattelu IoT 2018 tapahtumasta.

 

Blogi-postauksetUutisia analytiikastaLue lisää osaamisestamme!Lue lisää palveluistamme!

 IoMT