AVAREALLA HUIMA KASVU – LIIKEVAIHTO KASVOI YLI 40 %

Marjo Pulkkinen

AVAREA VIE SUOMALAISTA ANALYTIIKKAOSAAMISTA NYT MYÖS ULKOMAILLE

Liiketoimintaa tukevaan data-analytiikkaan erikoistunut Avarea Oy teki erinomaisen tuloksen syyskuun lopussa päättyneellä tilikaudella (1.10.2015–30.9.2016). Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta yli 40 % ja oli yli 3,5 miljoonaa euroa. Kasvuun ja hyvään tulokseen ovat vaikuttaneet sekä asiakaskunnan laajeneminen että uusien palveluiden käyttöönotto asiakaskunnassa.  Avarea rekrytoi tilikaudella useita huippuosaajia, ja tavoitteena on luoda Suomeen uusia työpaikkoja ja viedä suomalaista analytiikka- ja teknologiaosaamista myös ulkomaille.

Toimitusjohtaja Päivi Karesjoki on tyytyväinen kasvuun, tilikauden tulokseen ja kannattavuuden paranemiseen:
– Erityisen iloinen olen siitä, että määrätietoinen panostuksemme toimintamme kehittämiseen ja strategian mukainen työskentely ovat tuottaneet tulosta. Olemme kasvaneet edistyksellisen analytiikan alueella, ja kannattavuutemme on kohentunut huomattavasti. Olemme myös systematisoineet tapaamme toimia ja kiinnittäneet aiempaa enemmän huomiota projektien ja jatkuvien palveluiden toimintamalleihin.  Lisäksi olemme investoineet AnalyticsEntry-tuotteeseemme, rekrytointeihin, henkilöstön koulutukseen ja uuteen toimitilaan.

Tulevalla kaudella asiakas- ja kannattavuusanalytiikan rinnalle nousee IoT (esineiden internet), jota Avarea tarkastelee strategisesti ja liiketoimintalähtöisesti. Avarea haluaa laajentua kansainvälisille markkinoille, mutta liikkeelle ei lähdetä yksin.
– Uskomme vahvasti, että maailmalla on kysyntää suomalaiselle osaamiselle. Tarkoituksenamme on laajentua valituille kohdemarkkinoille AnalyticsEntry-alustalla ja yhdessä kumppaniemme kanssa, Päivi Karesjoki toteaa.

Karesjoki arvioi data-analytiikkapalveluiden tulevaisuuden olevan hyvä, sillä digitaalisuus ja teknologian kehittyminen ovat avanneet yrityksille uusia mahdollisuuksia hyödyntää dataa liiketoiminnassaan ja sen kehittämisessä:
– Tulevaisuuden menestys pohjautuu hyvin pitkälti siihen, miten älykkäästi yritykset jalostavat ja hyödyntävät tietoa. Relevantti ja merkityksellinen tieto on voimavara, joka tuo lisäarvoa kaikkeen tekemiseen. Ja edistynyt analytiikka palvelee tuotannon ja liiketoiminnan lisäksi yrityksen muitakin toimintoja kuten myyntiä ja markkinointia ja tuotekehitystä.

Hallituksen puheenjohtaja Kauno Myllyniemi korostaa Avarean muutama vuosi sitten tekemää strategiatyötä ja siihen liittyviä linjauksia:
–  Strategiamme tavoitteet ovat ohjanneet toimintaamme tiettyihin fokusalueisiin, ja nyt on selkeästi nähtävissä, että linjauksemme ovat olleet oikeita. Visiomme mukaisesti olemme saaneet tuottaa asiakkaillemme merkityksellisempää tietoa hyödyntämällä liiketoiminta- ja analytiikkaosaamistamme niin asiakas- kuin kannattavuusanalytiikassakin. Lisäksi olemme hyödyntäneet tuote- ja palveluliiketoiminnan synergioita tarjoomassamme. Tehdyillä linjauksilla on hyvä jatkaa Avarean kehittämistä eteenpäin.

Lisätietoja antavat
Hallituksen puheenjohtaja Kauno Myllyniemi, +358 44 566 4597
Toimitusjohtaja Päivi Karesjoki, +358 40 902 2212


Avarea Oy keskittyy paremman ja nopeamman liiketoimintaa tukevan data-analytiikan palveluihin ja tarjoaa ratkaisuja asiakas- ja kannattavuustietojen ymmärtämiseen. Tavoitteena on auttaa asiakkaita tekemään parempia päätöksiä alati mullistuvassa ja muuttuvassa toimintaympäristössä. Vuonna 2009 perustettu Avarea on teknologiariippumaton asiantuntijayritys, jonka palveluksessa on 34 kokenutta ammattilaista.