Kuuden kuukauden Avarea AI_LeadWell-hanke käynnistynyt!

Avarea AI_LeadWell, Avarea, Avareacrew, Digia, Esineiden internet, Heltti, IOT-analytiikka

IOT:LLA TYÖHYVINVOINTIA – AI_LeadWell!

AI_LeadWell-Avarea-Juoksu

Bisnesanalytiikkaan erikoistunut asiantuntijayritys Avarea Oy ja moderni työterveys- ja hyvinvointitoimija Heltti ovat käynnistäneet kuuden kuukauden ohjelman, jossa haetaan IoT:n, data-analytiikan ja uuden ajan proaktiivisen työterveyshuollon mallin avulla ratkaisuja työhyvinvoinnin kehittämiseen sekä mahdollisuuksiin ennakoida työkyvyn heikkenemiseen vaikuttavia riskejä. Tavoitteena on parantaa yksilöllistä hyvinvointia, työssä jaksamista ja viihtymistä sekä tukea työn sujuvuutta. Ohjelmassa tutkitaan myös, millainen vaikutus työntekijöiden hyvinvoinnilla ja sitä tukevilla proaktiivisilla toimilla sekä fyysisellä aktiivisuudella on yrityksen tuottavuuteen. AI_LeadWell-hanke on jatkoa syksyllä 2016 toteutettuun MoveMe-pilottiin. 

Hankkeeseen osallistuu vapaaehtoisesti jälleen lähes koko Avarean henkilökunta. Avarea analysoi henkilöstön hyvinvointirannekkeiden ja muiden hyvinvointisovellusten tuottamaa dataa, johon yhdistetään muista lähteistä saatua tietoa. Muita tiedonlähteitä ovat mm. työtyytyväisyyskyselyt, työterveys- ja hyvinvointipalveluiden palveluiden käyttö sekä muu yrityksen sisäinen data. Samalla benchmarkataan ikäluokkien terveydestä, liikuntatottumuksista ja työhyvinvoinnista sekä avoimista lähteistä saatua dataa.  

Heltti tuo hankkeeseen uudenlaisen työterveyshuollon toimintamallin, jossa data ja digitaalisuus toimivat moottoreina yksilöllisessä työterveyden ja hyvinvoinnin tukemisessa.  

Tavoitteena on tarjota kokonaisvaltaisempi näkymä hyvinvointiin ja tuloksentekokykyyn niin yrityksen johdolle, työterveydelle kuin työntekijälle. Ja väline johtaa ja seurata erilaisten toimenpiteiden ja aktiviteettien vaikuttavuutta arkipäivän tekemisessä. 

Lue lisää blogi-sarjasta #AI_LeadWell. 

Lisätietoja antavat: 

Avarea:  Liiketoimintayksikön johtaja Päivi Karesjoki, paivi.karesjoki@digia.com 

Heltti: Palvelujohtaja Tanja Lappi, tanja.lappi@heltti.fi 

Avarea lyhyesti 

Avarea tuottaa asiakkailleen liiketoimintaoivalluksia analytiikan avulla. Keskitymme toiminnassamme asiakasanalytiikan, kannattavuuden hallinnan ja IoT:n ratkaisuihin. Palvelukonseptimme tarjoaa kustannustehokkaan ja helposti käyttöön otettavan analytiikan. Tästä pitävät huolen edistyksellisen analytiikan huippuosaajat. Avarean liikevaihto syyskuussa 2017 päätyneellä tilikaudella oli noin 3,6 miljoonaa. 

Digia lyhyesti 

Digia on kannattavasti kasvava IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitaalisuuden mahdollisuudet. Näkemyksellisenä uudistajana tarjoamme ratkaisuja digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Toimimme yli 1000 osaajan voimin Suomessa ja Ruotsissa. Digian liikevaihto vuonna 2017 oli 94,5 miljoonaa euroa. 

Heltti: Avarea-Heltti-AiLeadWell

SINULLE. MEILTÄ. 

Työntekijöiden yritys 

Heltti on kotimainen vuonna 2013 perustettu älytyöterveysyritys, jonka omistajina ovat työntekijät ja kourallinen nimekkäitä sijoittajia, Risto Siilasmaa mukaan lukien. Meidän tavoitteenamme on vaikuttaa positiivisella tavalla 500 000 ihmisen hyvinvointiin vuoteen 2020 mennessä. Pelkän sairaudenhoidon sijaan työterveyshoitajamme, lääkärimme, psykologimme ja fysioterapeuttimme tekevät kaikkensa, ettet joutuisi olemaan potilas. 

 

OLIPA KERRAN 

Kiinalainen kylälääkäri 

Perinteisen kiinalaisen kylälääkärin palkkio perustui terveiden kyläläisten määrään sen sijaan, että lääkäri olisi laskuttanut tehdyistä toimenpiteistä. Mitä enemmän kylässä oli terveitä asukkaita, sitä leveämmin lääkäri eli. Lääkäri kulki kylässä edistäen heidän terveyttään, kannustaen terveellisiin valintoihin ja hoitaen sairaat nopeasti terveiksi. Tähän filosofiaan perustuu myös Heltin toimintamalli. 

 

ETÄNÄ JA LÄSNÄ 

Arjessa mukana 

Heltille ei tulla vasta silloin, kun pää on kainalossa. Kaksi kolmasosaa kaikesta tekemisestämme on ennaltaehkäisevää, ja tähän suhtaudumme vakavasti. Me haluamme pitää jäsenemme kunnossa olemalla aidosti heidän arjessaan mukana. Kaikkien yhteinen etu on, että flunssat hoidetaan tehokkaasti. Näin aikaa voidaan käyttää aivotyön haasteisiin. 95 % asiakkaistamme ovat ajatus- ja tietotyöläisiä.