SAS Global Forum 2015 osa 1 – kuin kavereita tapaamassa

Jari Putula Analytiikka, SAS

Yhtä varmasti kuin Suomessa keväällä epätoivoisesti odotellaan lämpimiä kelejä, saapuu vääjäämättä myös SAS Global Forum show jossakin päin Yhdysvaltoja.

CommandsTänä vuonna vuorossa oli Dallas, Texas. Pyrähdys Härmästä superlatiivien Texasiin ei käy ihan käden käänteessä. Matkaa taitetaan vähintään yhden pysäytyksen taktiikalla ja kokonaismatka-aikana alle 15 tunnin suoritusta voidaan pitää mestarillisena. Välilaskulle kannattaa Jenkkeihin päin mentäessä varata runsaasti aikaa sillä viranomaismuodollisuudet kentällä saattavat kestää joskus pitkäänkin ja tankeroenglantia saattaa joutua solkkaamaan runsaastikin.

Sääennuste lupasi vielä alkuviikosta Dallasiin aurinkoista säätä ja noin 30 plusasteen kelejä mutta saavuttuamme perille oli Texasiin jostain luonnon oikusta ilmennyt oikein aito ison maailman myräkkä ja televisio syyti yksinomaan tornadovaroituksia. Hei, enpä ollut koskaan moista kokenutkaan, tämähän kävi jännäksi! No, tornadoja ei nähty Dallasissa eikä siitä olisi paljon 10 –kerroksisessa hotellissa ollut haittaakaan, mutta tuuli ja sade yltyivät kyllä sellaisiksi että ulos ei ollut muutamaan tuntiin mitään asiaa. Seuraavana päivänä sitten aurinko mollotteli lämpimästi ja edellisen illan rytäkästä oli näkyvissä vain lätäköitä siellä täällä.

Tänä vuonna Suomesta oli paikalla noin kymmenen hengen iskuryhmä sekä SAS Instituten isännät päälle katsomassa. Ennen varsinaista seminaaria isännät järjestävät yleensä tutustumisretken paikallisiin nähtävyyksiin sekä yhteisruokailua tutustumisen merkeissä. Niin myös tällä kertaa. Sunnuntaina matkasimme muiden pohjoismaalaisten kisaturistien kanssa heti aamutuimaan ihmettelemään Dallas Cowboysin AT&T stadionia. Esittelijä suolsi suustaan jenkkityyliin kymmeniä anekdootteja sekä superlatiiveja stadionin ominaisuuksista. Kaikki taisi olla maailman suurinta.

Tämän jälkeen kävimme legendaarisessa 6th kerroksen museossa (josta en ollut koskaan kuullutkaan) mutta jonka nimi kävi äkkiä ilmeisen selväksi. Dallasin tunnetuimpia nähtävyyksiähän tietenkin on paikka josta JFK salamurhattiin 1963 Lee Harvey Osvaldin toimesta. Tai näin ainakin pääosin uskotaan, tapahtumaan liittyy paljon salaliittoteorioita joita museokin oivasti ja visuaalisesti avasi.

Muutakin ohjelmaa oli ennen seminaarin alkua, kuten näkötornista Dallasin tornien ja kehäteiden ihmettelyä mutta hypätään seuraavaksi seminaarin sisältöön. Tosin vasta seuraavassa blogissani.

dallas

att