Rumpujen pärinää ja tarkkoja (suunta)viivoja: esittelyssä Tomi Haapanen

Tomi Haapanen Avarea, Avareacrew

Avarean vahvuus piilee henkilöstössämme ja AvareaCrew-blogiteksteissä tutustumme tekijöihimme tarkemmin.

Nimi: Tomi Haapanen

Aloittanut Avarealla: 08/2017

Nimike: Senior Account Executive

(Tuon “seniorin” voisi jättää poiskin, olen sen verran lapsenmielinen… ehkä se jotain kertoo kuitenkin kokemuksesta)

Mistä tulen ja kuka olen?

Olen työskennellyt nyt Avarealla elokuusta 2017 lähtien. Pitkä taustani softan ja palveluratkaisujen parissa herätti ajatuksen, että kokemusta olisi hyvä valjastaa myös BI-puolelle. Näen BI:n liiketoiminnan öljynä, joka pitää rattaat pyörimässä. Tieto tulisi aina jalostaa ymmärrykseksi (jopa viisaudeksi), jotta siitä on hyötyä.  Olin seurannut Avareaa sivusilmällä hetken aikaa ja viidakkorummun tuoma palaute oli positiivista. Kiinnostuin organisaatiosta, joka on riittävän suuri mutta silti tarpeeksi ketterän kokoinen tehdäkseen asioita skaalautuvasti mutta napakasti, ja tartuin mahdollisuuteen kun tilaisuus tuli eteen.

Olen aina ollut kiinnostunut monenlaisista asioista ja aikaisempi taustani esimerkiksi viestintäpuolelta tukee nykyisessä tehtävässäni hyvin. Olen myös aika hyvä piirtämään ja pääsin aikanaan jopa mainosgraafikkokoulutukseen, mutta päädyinkin sitten yliopistoon. Hyvä sekin. Työelämässäni on mielestäni tärkeää nähdä erilaisia työtehtäviä ja ympäristöjä. Olen ollut aikanaan esimerkiksi rakennustyömaalla repsikkana ja vuorotöissä jääkaappitehtaalla. Kokemus opettaa arvostamaan työelämää, kaikki roolit ovat tärkeitä kokonaisuuden kannalta. Yhdistävä piirre kaikessa työssä on, että työmoraali pitää pystyä säilyttämään. Aina ei ole mukavaa tai helppoa, mutta asiat pitää silti pystyä tekemään loppuun asti, mahdollisimman hyvin. Avarealaisilla tämä ei ole ollut ongelma palautteiden perusteella.

Vapaa-ajalle soitan rumpuja ja meillä oli Pori Rokin aikaan kova vaihtoehtomeininki päällä vastaiskuna sifonkihuivien heiluttelijoille. 90-luvun alussa soitettiin jopa hieman kaupallisempaa ja kunnianhimoisemmin, mutta nykyään vain terapiahengessä. Piirrän edelleen ja urheilulajeista sydäntä lähellä ovat melonta ja nyrkkeily.

Mitä teen Avarealla?

Pidän huolta olemassa olevista asiakkuuksistamme ja asiakastapaamiset vievät suuren osan työviikostani. Osallistun esimerkiksi ohjausryhmiin ja tehtäväni on varmistaa, että oikeat ihmiset tekevät oikeita asioita oikeaan aikaan, itseni mukaan lukien. Tällä hetkellä painopiste tekemisessä on uusasiakashankinnassa. Tarvittaessa mennään suon yli tai mennään tuntemattomille maille, joissa kukaan ei ole vielä käynyt. Asiakastyössä pyrin aina löytämään uusia asioita tai vanhoihin asioihin uusia lähestymiskulmia. On tärkeää kurkkia uteliaasti kulman taakse,  silloin saattaa löytää jotain mitä muut eivät ole vielä oivaltaneet. Työssäni keskiössä se, että tehdään oikeasti liiketoimintaa hyödyttäviä asioita.

Parasta työssäni on ihmisten kanssa tekeminen, human to human business. Loppujen lopuksi kyse ei ole kylmästi yritysten välisestä B2B pinnasta, vaan etsin aitoja kohtaamisia. Ajattelen niin, että parhaassa yhteistyössä toimittajan ja asiakkaan raja hämärtyy ja asioita tehdään yhdessä. Sen maalin, johon palloa potkitaan, tulee olla yhteinen.

Millasta täällä on olla töissä?

Avarean vahvuus on urapolun tukeminen. Nykyään on olemassa paljon yrityksiä joissa ammutaan päivät jousipyssyillä ja kaikki on kivaa, eikä sekään ole väärin. Työssä viihtyvyys kumpuaa loppupeleissä ihmisistä itsestään, kannettu vesi ei pysy kaivossa pitkään. Avarealla on kuitenkin aidosti mahdollisuus kehittyä analytiikan ja BI:n parissa, ja meillä esimerkiksi Data analyst on oikeasti analytiikkatalossa töissä. Henkilöstölle järjestettävä klubitoiminta mahdollistaa tiedon jakamisen eteenpäin, ja kun työntekijä kehittyy ja oppii koko ajan uutta, niin siitä hyötyy loppukädessä myös asiakas.

Uskon kuvan mukaiseen kolminaisuuteen; uskollisuus, tyytyväisyys, kannattavuus. Toimii kaikissa ihmissuhteissa, myös busineksessä. Pyhä kolminaisuus pitää saada pelaamaan, jotta asiat toimivat. Uskon, että tyytyväiset työntekijät pysyvät talossa ja kun tyytyväisyys näkyy myös asiakkaalle, hyvä lähtee kiertämään.

Avarealla on hyvä porukka, meillä on paljon tiedemiehiä, mutta heiltä löytyy pilkettä silmäkulmasta ja täällä osataan pitää myös hauskaa. Vastaanotto on ollut hyvä ensimmäisestä päivästä lähtien ja täällä saa tehdä töitä luovasti käyttäen omia vahvuuksiaan. Heikkouksiakaan ei tarvitse hävetä, vaan apua löytyy. Jos johtaja ei kuuntele, hän löytää pian itsensä keskeltä ihmisiä joilla ei ole mitään sanottavaa. Täällä henkilöstöä kuunnellaan ja kanavat ovat auki, jolloin kehitystä tapahtuu helpommin.

Seuraavaksi työstään kertoo seniorikonsulttimme Jani Hammar, mitä voisit kertoa hänestä?

Jani on oikein terävä kaveri, jolla on tarttuva nauru. Jani on myös ihmisen paras ystävä (eli basisti).

Blogi-postauksetUutisia analytiikasta

Lue lisää osaamisestamme!Lue lisää palveluistamme!