Reilu peli veti mukaan joukkueeseen: esittelyssä Mikko Varila

Mikko Varila Avarea, Avareacrew

Avarean vahvuus piilee henkilöstössämme ja AvareaCrew-blogiteksteissä tutustumme tekijöihimme tarkemmin.

Nimi: Mikko Varila

Aloittanut Avarealla: 03/ 2017

Nimike: Lead Consultant, Profitability analytics

 

Mistä tulen ja kuka olen?

Opiskelin Tampereen Teknillisessä Yliopistossa tuotantotaloutta ja työskentelin myös tutkijana melko pitkään, joten yliopistomaailma tuli tutuksi. Yritysten talous ja tilastomatematiikan hyödyntäminen liiketoiminnassa kiinnosti jo opiskeluaikana ja näihin sain oppeja koulusta. Lähestyn analytiikkaa edelleen tuotannon ja talouden näkökulmasta, IT-alalla minulla riittää vieläkin paljon opittavaa.

Työskentelin ennen Avareaa monta vuotta SAS Institutella ja sitä kautta tutustuin Avareaan kumppanina. SAS:n jälkeen menin Eniramille tuottamaan analytiikkapalveluita ja sieltä siirryin Avarealle. Oli helppo tulla yritykseen, jonka toiminta oli tuttua entuudestaan. Kaipasin teknologiariippumatonta toimintaympäristöä, en halunnut profiloitua pelkästään softatoimittajaksi. Avarea tarjoaa minulle mahdollisuuden toimia välineriippumattomasti ja talosta oli entuudestaan se kokemus, että täällä on hyvää porukkaa ja reilu meininki.

Vapaa-ajalla harrastan monenlaista urheilua, oikeastaan kaikki lajit menevät ja joka päivä tulee tehtyä jotain. Kovin notkea en ole, kilpatanssi voisi tuottaa hankaluuksia. Olen aikanaan myös soittanut saksofonia, mutta kaivoin sen nyt esiin Avarean bändin treenejä varten. Huonostihan se soitto kulkee, mutta hauskaa on ollut. Odottelen innolla homman todellista käynnistymistä, pikkuhiljaa tässä aloitellaan.

Mitä teen Avarealla?

Toimin liiketoimintakonsulttina sekä projekteissa että myynnin tukena. Aamuni alkaa normaalisti asiakkaalla. Meillä saattaa olla esimerkiksi yhteinen workshop, jonka pohjalta sitten seuraa erilaisia jatkotoimenpiteitä. Päivän aikana voi olla myös erilaisia myyntitapaamisia, joissa käyn esittelemässä kannattavuusanalytiikan hyötyjä asiakkaalle.

Minulla on muutama asiakasprojekti, joissa olen ollut pidempään mukana. Vastaan monista asioista itsenäisesti, mutta työskentelen osana 7-8 hengen tiimiä ja kommunikoin jatkuvasti sekä heidän että asiakkaan kanssa projektiin liittyen. Työni on toimia ikään kuin tulkkina koodarin ja asiakkaan välillä, olen määrittelijä ja mallintaja joka kääntää liiketoiminnan tarpeet tiimin vaatimalle kielelle. Onnistuakseen tämä vaatii minulta riittävästi ymmärrystä molempien osapuolien toiminnasta.

Jotta voi tehdä tätä työtä, pitää olla tiedollista pohjaa, analytiikan ja it-alan perusymmärrystä ja lisäksi ymmärrystä liiketoiminnasta. Muutoin työssä hyödyllisiä ominaisuuksia ovat järjestelmällisyys, huolellisuus, kärsivällisyys, sinnikkyys, hyvät kommunikointikyvyt ja kyky kuvata asioita ymmärrettävästi ja selkeästi. Työn haasteet liittyvät usein ihmisten motivointiin kiireisessä arjessa, ja on tärkeää pystyä perustelemaan, miksi johonkin asiaan kannattaa käyttää aikaa.

Millasta täällä on olla töissä?

Olen viihtynyt Avarealla hyvin, reilu mielikuva yrityksestä on pitänyt paikkansa. IT-alalla on monenlaista toimijaa ja hyvin usein myynti menee tyrkyttämiseksi. Täällä ollaan avoimia niin asiakkaalle kuin sisäisesti, businesta ei tehdä ihmisten kustannuksella.

Työssäni minua motivoi se, että näkee että sillä on oikea vaikutus ja merkitys. Pääsääntöisesti saan työstää mielenkiintoisia aiheita ja konsulttina pääsee näkemään paljon erilaista, joten tylsistymään ei pääse.

Seuraavaksi työstään kertoo liiketoimintakonsulttimme Minna Häkämies, mitä voisit kertoa hänestä?

Minna on projektipäällikkönä erittäin jämäkkä ja napakka ja osaa perustella asiat hyvin. Välillä minusta tuntuu että hän on liiankin pikkutarkka, mutta yleensä joudun sitten myöntämään, että oikeassahan Minna taas oli. Muutoin Minnaa kuvailisin iloiseksi jooganaiseksi.

Blogi-postauksetUutisia analytiikasta

Lue lisää osaamisestamme!Lue lisää palveluistamme!