Luottamusta ja veitsenterävää osaamista jo vuodesta 2009: esittelyssä Jani Hammar

Jani Hammar Avarea, Avareacrew

Avarean vahvuus piilee henkilöstössämme ja AvareaCrew-blogiteksteissä tutustumme tekijöihimme tarkemmin.

Nimi: Jani Hammar

Aloittanut Avarealla: 09/2000, Avarea nimen alla vuodesta 2009 lähtien

Nimike: Senior Consultant

Mistä tulen ja kuka olen?

Olen ollut Avareassa mukana sen perustamisesta asti, taloon olen tullut vuonna 2000 mutta 2009 vuodesta olemme toimineet Avarean nimellä. Olen ollut IT-alalla kohta 20 vuotta ja jo ennen Avareaa tein projektipäällikön töitä ja koodasin Javaa. IT -työhistoriani alussa tein töitä erityisesti teleoperaattori -toimialalle, mutta sittemmin olen päässyt mielenkiintoisiin projekteihin myös muilla toimialoilla.

Suurimpia muutoksia alalla on vuosien varrella ollut työn ulkoistaminen erityisesti ulkomaille ja pitää olla erityisosaamista pärjätäkseen kilpailussa. Myös työvälineet ovat kehittyneet valtavasti. Itse miellän Avarean vahvuudeksi teknisen asiantuntijuuden ja porukan joka tekee töitä hyvällä asenteella.

Ennen IT alaa, työskentelin opintojen ohessa 10 vuotta päivittäistavarakaupan puolella eri tehtävissä. Erityisesti liha- ja kala -palvelutiskillä työskentely oli mun juttu. Taitona on jäänyt hyppysiin mm. kalan fileointi, jossa olin todella hyvä. Veitsi ei nykyäänkään paljon kädessä tärise.

Tykkään laittaa ruokaa ja vapaa-ajalla myös liikun jonkin verran. Tulevaisuudessa tavoitteena on Berliinin maraton ja Avarean joukkueessa osallistuin juuri Tahkon triathloniin. Pitää olla jokin tavoite, niin pysyy liikkeessä.

Mitä teen Avarealla?

Tällä hetkellä toimin seniorikonsulttina ja projektipäällikkönä, lisäksi olen Avarean luottamusmies ja työsuojelutoimikunnan jäsen.

Tyypillinen työpäiväni alkaa joko niin, että lähden heti aamusta asiakkaalle tai sitten avaan koneen ja teen töitä etänä kotoa käsin. Aika monet asiat ja palaverit on nykyään mahdollista hoitaa etänä esimerkiksi Skypen välityksellä. Asiakkaalla toimin projektipäällikön roolissa, eli teen töitä sekä asiakkaan, että siellä työskentelevän Avarean tiimin kanssa. Välillä käärin myös omat hihat ja koodaan itsekin tilanteen ja aikataulun niin vaatiessa. Tiimissäni on tällä hetkellä todella osaava joukko, joten päivätasolla heitä ei oikeastaan tarvitse juuri ohjeistaa. Muutaman kerran viikossa pidämme palaverin ja katsomme, missä mennään ja onko kaikki toteutunut suunnitelmien mukaan.

Luottamusmiehen rooli ja työsuojessa toimiminen on tuonut työhöni enemmän myös HR kulmaa. Nämä tehtävät ovat kulkeneet mukana jo pitkään. Meidän alallamme työsuojelu painottuu pitkälle henkisen jaksamisen puolelle ja siihen, että pidetään myös työkaverista huolta. Toki tähän liittyy myös monia työnantajan kanssa hoidettavia lakisääteisiä velvoitteita, kuten henkilöstösuunnitelman tekeminen, työaikakirjanpidon ja sairaspoissaolojen seuranta sekä työterveyshuollon kanssa toimiminen.

Pidän handson-tekemisestä ja välillä tekeekin hyvää olla projektissa puhtaasti toteuttajan roolissa.

Millasta täällä on olla töissä?

Avarealla työntekijää kuunnellaan, urakehitystä tuetaan ja kannustetaan ottamaan myös uutta vastuuta. Rooleja on mahdollista melko joustavasti vaihtaa ja olin itsekin viime keväänä puhtaasti toteuttavassa roolissa omasta pyynnöstäni. Uuden oppiminen ja uteliaisuus on kirjattu strategiaamme asti ja itsestäni tuntuu edelleen, että opin asiakasprojekteissa koko ajan lisää. Avarealla on mentorointiohjelma, joka on toiminut omalla kohdallani sparrailukanavana hyvin.

Matala organisaatio on iso plussa, täällä ei ole ylimääräisiä hierarkkisia rakenteita ja johtoa on helppo lähestyä. Yleinen ilmapiiri on avoin. Olen täällä kaikkien vuosien jälkeen, sillä tehtävissä on riittänyt vaihtelua ja koko ajan tulee uusia ihmisiä ja asioita eteen.

Seuraavaksi työstään kertoo konsulttimme Eija Muhonen, mitä voisit kertoa hänestä?

Eija on oikein herttainen, rempseä, aikaansaava ja impulsiivinen työtoveri. Kilpailimme molemmat Tahkossa fillariosuudella ja koko vuosi pitää taas treenata, että pärjää Eijalle ensi vuonnakin.

Blogi-postauksetUutisia analytiikasta

Lue lisää osaamisestamme!Lue lisää palveluistamme!