Kurssin on pysyttävä oikeassa suunnassa: esittelyssä Minna Häkämies

Minna Häkämies Avarea, Avareacrew

Avarean vahvuus piilee henkilöstössämme ja AvareaCrew-blogiteksteissä tutustumme tekijöihimme tarkemmin.

Nimi: Minna Häkämies

Aloittanut Avarealla: 08/ 2016

Nimike: Business Consultant

Mistä tulen ja kuka olen?

Opiskelin kauppakorkeakoulussa ja opintojen jälkeen työskentelin vuoden verran markkinatutkijana. Siitä ura vei eteenpäin liikkeenjohdon konsultointiin ja työskentelin siinä maailmassa yhteensä 8 vuotta ennen Avareaa. Tein paljon töitä nimenomaan strategiakonsultoinnin parissa ja tuntui, että haluan siirtyä erilaiseen työympäristöön. Työ oli todella hektistä ja projektit vaativia, haastavaa on nytkin aika ajoin, mutta paineet ovat hyvin erilaiset.

Avarealla roolini vaatii enemmän teknistä ymmärrystä, myös siitä syystä, että kollegoillani on todella vahva tekninen osaaminen. Alkuun olenkin etsinyt sitä oikeaa kulmaa, josta lähestyä asioita. Olen tottunut vähän erilaisiin toimintatapoihin ja halusin varmistaa, että puhumme samaa kieltä. Edustan Avarealla varmasti tiukempaa linjaa, mutta minusta tuntuu, että särmät ovat myös matkan varrella hioutuneet. Arvostan paljon meidän innovatiivisia sisäisiä hankkeita, kuten MoveMe  ja oman tuotteemme kehitys. Tuntuu hyvältä olla töissä suomalaisessa keskisuuressa yrityksessä.

Vapaa-ajalla käytän paljon aikaa urheilun parissa, rakastan liikunnan ohjausta. Sitä onkin tullut tehtyä jo vuodesta 2011 laidasta laitaan, perheliikunnasta zumbaan, pilatekseen ja joogaan.

Mitä teen Avarealla?

Tällä hetkellä teen töitä projektipäällikön roolissa. Tavallinen työpäiväni alkaa niin, että olen yleensä valmiiksi miettinyt mitä asioita lähden tänään edistämään, tulen työpaikalle ja totean maailman muuttuneen yön aikana. Sen jälkeen tehtäväni on ottaa uusi kurssi ja lähteä etenemään muuttuneen tilanteen mukaan. Jotta onnistuminen on mahdollista, on kurssin pysyttävänä oikeana ja muutoksiin pitää reagoida heti. Tehtäväni projektipäällikkönä on pitää tästä huolta ja ohjata tiimi soutamaan ja huopaamaan tarpeen mukaan oikeaan suuntaan. Pyrin luomaan mahdollisimman hyvät puitteet, jotta projekti etenee aikataulussa.

Työssäni parasta on työskentely ammattilaisten, fiksujen ihmisten kanssa. Heidän kanssaan työnteko ja haasteiden ratkominen on mukavaa. Haasteet syntyvät sukkuloidessani erilaisten prioriteettien viidakossa, siitä että saan projektin eri vaiheet aikataulutettua ja myös ihmisten työkuorman jaettua mahdollisimman tasaisesti. Työkuormaa on vaikea ennustaa ja työn määrä ei koskaan jakaudu tasaisesti, usein työpäivän pituutta on vaikea arvioida etukäteen. Tasapainoilen sen kanssa, että meillä on koko ajan riittävät resurssit, mutta niin että ihmisillä on tarpeeksi töitä eikä työkuorman eroavaisuus aiheuta konflikteja. Toimin myös tiimilleni lähiesimiehenä. Välillä asiat rullaavat oikein nätisti eteenpäin ja välillä tulee yllätyksiä, jotka vaativat enemmän tarkastelua.

 

Millasta täällä on olla töissä?

Vuoteen on mahtunut paljon mukavaa, mielenkiintoista tekemistä ja vaihtelevia tilanteita. Tulevaisuudessa suunnittelen tuovani tiimin välillä asiakkaan tiloista myös omalle toimistolle tekemään töitä, jolloin nähdään myös muita kollegoja enemmän. Avarean vahvuus on henkilöstö ja se fiilis, jonka me yhdessä luomme. Henkilöstö on minkä tahansa asiantuntijaorganisaation tärkein voimavara, sillä ilman asiantuntijoitammehan koko yritystä ei olisi.

Avarean oma tuotekehitys on tärkeää ja koen, että se tietyllä tapaa erottaa meidät myös kilpailijoista. On hienoa, että saa osallistua sisäisiin kehityshankkeisiin. Avarealla ei ole kovaa hierarkiaa, ja koen että asioihin on täällä mahdollista vaikuttaa. On paljon itsestä kiinni, mitä asioita lähtee viemään eteenpäin. Ilmapiiri on rento, eikä työelämän tarvitse aina olla niin vakavaa. Tekemämme asiat ovat ihan tarpeeksi haasteellisia ilman vakavaa naamaakin.

Seuraavaksi työstään kertoo seniorikonsulttimme Ville Vaivila, mitä voisit kertoa hänestä?

Ville on pitkän linjan Avarealainen ja tiukka ammattilainen – ansioitunut myös urheilumaailmassa!

Blogi-postauksetUutisia analytiikasta

Lue lisää osaamisestamme!Lue lisää palveluistamme!