Avarea käynnistää analytiikka-aamiaiset, Analytics for Breakfast!

Aki Böök Analytiikka, Analytiikka-aamiainen, Edistyksellinen analytiikka, Koneoppiminen, Matemaattinen optimointi, Tilastollinen ennustaminen

Analytiikka tulee tänä päivänä vastaan eri asiayhteyksissä niin työmaailmassa kuin vapaa-ajalla. Termiä käytetään hyvin ”vapaasti” ja tällöin ei useinkaan välttämättä tarkoiteta analytiikkaa siinä muodossa kuin me Avareassa asian näemme. Analytiikka on ollut jo hyvän aikaa kuuma aihe, mikä on puolestaan johtanut usein siihen, että sanaa käytetään milloin missäkin yhteydessä kuorruttamaan kaupallista viestiä.

Mitä on edistyksellinen analytiikka?

Me Avareassa puhummekin mieluummin edistyksellisestä analytiikasta, jotta saadaan pesäeroa esimerkiksi perinteiseen raportointiin ja tiedon visualisointiin. Mitä tämä edistyksellinen analytiikka oikeastaan on? Otsikkotasolla tämän sateenvarjon alle kuuluu ainakin sellaisia asioita ja kokonaisuuksia kuin data mining, koneoppiminen, data science, tilastollinen ennustaminen ja matemaattinen optimointi. Meille avarealaisille nämä ovat tuttuja asioita, mutta yleisesti ottaen liikumme alueella, jota tunnetaan edelleenkin vain hyvin rajallisesti. Toisaalta ei toki ole myöskään mahdollista saati tarkoituksenmukaista, että esimerkiksi organisaatioiden liiketoiminnan edustajat alkavat hankkia syväosaamista tällä saralla… tilastotieteen opinnot kun tuppaavat viemään aikaa. Koska edistyksellinen analytiikka alkaa monilla aloilla kuitenkin integroitua osaksi liiketoimintaa ja on entistä suuremmassa roolissa tulevaisuudessa, on paikallaan syventää hieman ymmärrystä aiheesta.

Näistä lähtökohdista ja asiakkailta saamiemme toiveiden myötä lanseeramme Avarean analytiikka-aamiaiset, joissa jaamme informaatiota edistyksellisestä analytiikasta ja sen tarjoamista uusista liiketoimintamahdollisuuksista. Tilaisuudet vetää Avarean data-analytiikkatiimi, ja teemojen osalta kuuntelemme asiakkaitamme ja osallistujia. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ytimekkäitä tietoiskuja, joiden jälkeen ehtii mainiosti vielä aamupäiväksi työpaikalle. Analytiikka-aamiaiset pidetään Akava-talossa Pasilassa, jossa myös Avarean toimisto sijaitsee.

Ensimmäisen kolmen Analytiikka-aamiaisen ajankohdat

Tilaisuudet alkavat aamiaisella klo 08:00 ja päättyvät 09:30.

Avarean käyntiosoite Pasilassa on: Kellosilta 7 (Akavatalo), 00520 Helsinki

Voit seurata tulevia Analytiikka-aamiaisia Uutiset-sivuillamme, sekä sosiaalisen median tileillämme!

Tervetuloa!


Aki Böök
myynti- ja markkinointijohtaja