Asiakaskannattavuus nousuun

Avarea Analytiikka, Asiakasanalytiikka, Kannattavuus, Tiedon hyödyntäminen

asiakaskannattavuus nousuun Avarean avulla

Profitability Accelerator syventää ymmärrystäsi asiakkaan ja tuotteen kannattavuudesta.

Tietoon pohjautuva kannattavuusanalytiikka on avain aiempaa parempaan suurempaan asiakaskannattavuuteen ja tuottoon. Kun asiakaskannattavuus on selvitetty, voidaan alkaa kehittämään toimintaa siten, että kannattamattomistakin asiakkaista saadaan kannattavia.

Miten hinnoittelet tuotteesi, jotta saisit niistä maksimaalisen tuoton? 

Tiedätkö, ketkä asiakkaistasi ovat tuottoisimpia? Hyvä myyntikate ei aina kerro, onko asiakkaasi kannattava. Olisiko nyt aika selvittää kannattavimmat tuotteesi ja keskittyä niihin? Tietoon pohjautuva kannattavuusanalytiikka ohjaa bisneksesi oikeille raiteille. Tämä tarkoittaa päivittäisen toimintasi arvioimista data-analyysillä.

Yritykset, jotka kuuluvat omalla toimialallaan siihen top-kolmannekseen, joka hyödyntää päätöksenteossaan datapohjaista analyysiä, ovat keskimäärin 5 % tuottavampia ja 6 % kannattavampia kuin kilpailijansa. Suorituskyvyn ero ei muutu, vaikka huomioon otetaan työvoimaan, ostopalveluihin ja perinteisiin IT-investointeihin liittyvät panostukset. Tämä ero oli tilastollisesti ja taloudellisesti merkittävä, ja se heijastui myös osakemarkkinoiden arvonkehitykseen. (hbr.org.)

Me Avaraessa uskomme kannattavien yritysten ymmärtävän, että data ei kuulu vain IT:lle. Sen sijaan, että IT:n oletetaan huolehtivan datan keräämisestä, laadusta ja tietokantakyselyistä, menestyvät yritykset odottavat myös kaikkien bisnesyksiköiden tekevän samaa eli keräävän, hallinnoivan ja käyttävän dataa. Datan kerääminen onkin tänään monen bisnesyksikön perustehtäviä.

Kannattavuuden hallintaan liittyvän ratkaisun toteuttaminen nähdään usein monimutkaisena projektina, jossa on monimutkaisia parametrejä. Me Avareassa emme ole asiasta samaa mieltä. Meidän ready-to-go-palvelumme antaa mahdollisuuden onnistuneeseen ja helppoon kannattavuuslaskentaan. Kyse on bisnesosaamisestamme ja kokemuksestamme.

Haluatko tutustua Avarean menestyksekkääseen tapaan toteuttaa datapohjainen kannattavuusanalytiikkaratkaisu. Ole hyvä ja täytä sivun alalaidassa oleva lomake ja me olemme sinuun yhteydessä. 

Me Avareassa arvostamme yksityisyyttäsi: emme lähetä roskapostia emmekä myy tai luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.


 

Blogi-postauksetUutisia analytiikasta

Lue lisää osaamisestamme!Lue lisää palveluistamme!