Asiakasälykkyys ja digimarkkinointi hallussa: esittelyssä Marjo Pulkkinen

Marjo Pulkkinen Avarea, Avareacrew

Avarean vahvuus piilee henkilöstössämme ja AvareaCrew-blogiteksteissä tutustumme tekijöihimme tarkemmin.

Nimi: Marjo Pulkkinen

Aloittanut Avarealla: 08/2016

Nimike: Lead Consultant, Customer Intelligence

Mistä tulen ja kuka olen?

Olen visuaalisuuden kautta maailmaa hahmottava ihminen ja asioiden havainnollistaminen kuvina ja kaavioina on minulle ominaista. Kävinkin aikanaan kuvataidelukion ja hain opiskelemaan valokuvausta, mutta jotenkin ajauduinkin toisen vaihtoehdon pariin, eli tietojenkäsittelykoulutukseen, joka tosin painottui visuallisen ohjelmistotuotantoon. Olen myös opiskellut Jyväskylän yliopistossa käyttäjäystävällisen tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa sivuaineena markkinointi.

Ensimmäinen tutkinnon jälkeen työskentelin aluksi web designerina, mutta melko nopeasti siirryin samassa työpaikassa vastaamaan digitaalisen markkinoinnin kokonaisuudesta. Ennen Avareaa olen työskennellyt liiketoiminnan puolella pääasiassa digitaalisen markkinoinnin, verkkokaupan ja digitaalisen palvelukehityksen tehtävissä. Olen tehnyt töitä monien eri toimialojen parissa, mutta yhdistävä tekijä on ollut käyttökokemuksen ja asiakaskokemuksen kehittäminen sekä asiakkuusmarkkinointi erityisesti digitaalisin keinoin.

Uusi kulma tekemiseen, eli liiketoimintapäättäjästä toimittajan edustajaksi, alkoi kiinnostaa ja hain Avarealta avointa paikkaa.  Kävimme rekrytointiprosessin aikana hyviä keskusteluita ja työantajakandidaatin ja omat näkemykset kohtasivat niin hyvin, että tuntui heti siltä, että tässä voisi olla paikka jossa viihdyn pidempäänkin.

Kestävyyslajit ovat aina olleet oma juttuni. Tällä hetkellä harrastan triathlonia ja treenaan suunnitelmallisesti ohjelman mukaan noin 10 tuntia viikossa. Tämä tietysti vaatii kalenterin sovittelua myös muun perheen menot huomioiden, mutta kyllä aikaa on aina järjestynyt. Onneksi myös puoliso harrastaa saman lajin parissa, niin treeni-innon ymmärrystä löytyy puolin ja toisin.  Villelle lähetän terveisiä, että Tahkon triathlonilla minua ei nähdä ihan heti kisaamassa (paitsi heti, jos Tahko siirtyy max. 150 km päähän), mutta eteläisemmän Suomen kisoissa tulen taas ensi kesänä varmasti kisailemaan ahkerasti. Jospa tulevana kesänä pääsisin starttaamaan haaveilemaani täydenmatkan kisaan, kun tämä tavoite edellisetä kesältä jäi sairastelun takia toteutumatta.

Mitä teen Avarealla?

Päiväni koostuvat suurelta osin asiakastyöstä, esimerkiksi yhteisissä työpajoissa, joissa tavoitteena voi olla liiketoiminnan tarpeiden kartoittaminen, toteutuksen ideointi tai tietolähteiden määritteleminen. Teen myös toteuttavaa työtä visualisointien parissa. Lisäksi meillä on Avarean sisäisiä palavereja, joissa avaan asiakkaan tarpeet toteuttavalle tiimille. Mikäli mahdollista työskentelen mielelläni asiakkaan tiloissa, sillä pidän siitä, että projektin avainhenkilöt ovat helposti tavoitettavissa, jolloin lisäkysymyksiin nopeastikin vastauksia.

Motivoidun siitä tunteesta, että saan vietyä asioita eteenpäin ja tuon konkreettisia tuloksia. Olen vaihtelunhaluinen ja haluan jatkuvasti kehittää ja kehittyä. Liiketoiminnan puolella tulee väistämättä aina ylläpitovaihe eteen, mutta Avarealla pääsen siirtymään projektista toiseen. Kääntöpuolena on toki se, että pitkäjänteinen omistajuus puuttuu, mutta itselleni tämä työskentelytapa sopii hyvin.

Haaste konsultin työssä minulle on se, ettei omalle työlleen välttämättä aina näe jatkumoa sen jälkeen, kun projekti loppuu. Lisäksi projektiluontoisissa tehtävissä ei yleensä ole mahdollisuutta tuntea koko asiakkaan liiketoiminnan kokonaisuutta yhtä syvällisesti kuin vaikkapa pitkään saman asiakkaan kanssa yhteistyötä tehneet. Usein yrityksissä tapahtuu paljon muutakin tärkeää, joka saattaa liipata projektia, mutta tieto ei aina tavoita projektitiimiä ajoissa. Heikentynyt tiedonkulku vaikuttaa monesti siihen, kyetäänkö pysymään jossakin ennalta asetetussa aikataulussa. Tätä voi toki tapahtua yrityksen sisäisissäkin hankkeissa. Hyvän konsultin ominaisuuksia ovat uteliasuus, kiinnostus ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja halu oppia uutta. Pitää nauttia vaihtelevuudesta, ja kyetä hahmottamaan nopeasti kokonaisuuksia, jotta pystyy tekemään samaan aikaan useita eri asioita.

Millasta täällä on olla töissä?

Avarean vahvuudet ovat mielestäni teknologiariippumattomuus ja ketterä organisaatio. Saamme joustavasti tehtyä erilaisia, asiakkaalle sopivia ratkaisuja. Aina voimme tietenkin kehittyä vielä laaja-alaisemmaksi osaajaksi, ei meilläkään ole kaikki mahdollinen teknologinen osaaminen hallussa. Koko ajan kuitenkin opimme lisää.

Olen päässyt hyvin porukkaan mukaan ja olen viihtynyt täällä hyvin. Vaikka olemme pieni organisaatio, eikä meillä ole välttämättä olemassa suunniteltuja prosesseja kaikille hr-asioille isojen talojen tapaan, näkyy työtekijästä välittäminen monessa asiassa. Työntekijä ja henkilökohtaiset motivaatiotekijät otetaan hyvin ja suunnitellusti huomioon ja pääsen vaikuttamaan asioihin. Juuri  nyt olen ollut niin paljon työskentelemässä asiakkaalla, etten ole kaikkia uusia Avarealaisia ehtinyt tapaamaan riittävästi. Pian varmasti tämäkin korjaantuu.

Seuraavaksi työstään kertoo Jaakko Teinilä, onko terveisiä Jaakolle?

Jaakko kokenut huippuammattilainen ja työskentely hänen kanssaan on sujuvaa ja mukavaa. Vaikka Jaakolta paljon alan monipuolista kokemusta löytyykin, on hän silti kiinnostunut oppimaan uutta, ainakin AI:n parissa tiedän hänen hakeneen uusia oivalluksia. Mutta millainen keittiömestari Jaakko mahtaakaan olla? Saadaanko ehkä joskus toimistolla maistella Jaakon luomia herkkuja? Myös suklaalevyt lasketaan.

Blogi-postauksetUutisia analytiikasta

Lue lisää osaamisestamme!Lue lisää palveluistamme!